E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Illusion Suite - Final Hour (Limb Music/Border)

 

01. The W.I.R.E 5:51
02. Scarlet Skies 4:22
03. The Devil In Your Heart 4:59
04. Once We Were Here 5:20
05. A Moment To Remember 7:58
06. The Passage 4:14
07. Pandora's Box 6:47
08. The Adventures Of Arcan 15:10
09. A Ghost From The Past 3:29

 

Den norska progressiva metalscenen tillhör inte direkt den produktivaste, med band som Pagans Mind och inte minst Circus Maximus kommer här ändå ett vid namn  Illusion Suite. Bandet presenterar ett ambitiöst album med tekniskt drillande, finurliga övergångar och massor av taktbyten samt pålägg i form av diverse körsång. En jämförelse med de svenska kollegorna Seventh Wonder känns inte så långt borta, dock har norrmännen en liten bit kvar till deras nivå.

Ljudet känns tyvärr något lågt mixat och mest då sången. Förhoppningsvis gäller detta fenomen bara på promo-exemplaren (mp3)? Vi höjer volym och basknappen och försöker bortse från detta faktum. Första lyssningen ger ändå en rätt så ordinärt intryck trots allt det ambitiösa, man har liksom hört det mesta tidigare eller om man så vill en Dream Theater i lättviktstappning. Klart godkänt dock men saknar här en egen profilering.

Emellertid växer flertalet spår till sig allteftersom. Jag tänker då mest på kompositionerna Pandora`s Box, The Wire och plattans långkörare The Adventures Of Arcan vilka höjer sig några snäpp . Musiken är ofta bombastisk där filmmusiken eller rockoperan ligger nära till hands, dessutom gränsas powermetal genren med sina dubbeltramp medan den progressiva metalstilen ligger som är bas.

”Trots ljudet då” en bra debut som säkert får många anhängare inom nämnda musikaliska benämningar att höja ett och annat ögonbryn, och Pandora`s Box är ju bara så läcker :).

 

www.myspace.com/illusionsuite

 

7/10

 

Conny Myrberg

 

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna