E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

COEXISTENCE – Carrion comfort / EP (Egenproducerad)

 

Carrion Comfort
Seize the Day
Twisted Soul
Layarteb

 

Coexistence är ett svenskt-franskt samarbete där sångaren Carl Lindquist bär upp den svenska fanan och gitarristen Gregory Giraudo den franska. De beskriver sig själva som ett metal-trash-progressive band och började sin bana så sent som i augusti 2008 och har musicerat på varsitt håll via internet. Nu släpper de sitt första alster i form av en 4-spårs EP.

Och visst har vi här en oslipad diamant. Tyvärr lider låtarna lite av den fattiga produktionen men jag gillar Carls starka stämma som kommer bäst till sin rätt i låten ”Seize the day”. Han låter bäst när han tar i lite och liknar sångmässigt en lite råare Patrik Johansson (Astral Doors, Lion´s Share). Gitarrspelet är överlag snyggt och imponerande också!

Carrion comfort EP innehåller fyra låtar och min klara favorit bland dem är ovan nämnda ”Seize the day”. Carl sjunger fantastiskt bra här. Gitarrsolot är även det hur grymt som helst men slutar lite abrupt.

”Twisted soul” är också rolig att lyssna på. Låter lite som In Flames goes progressive. Uppskattar även dist-sången på avslutande ”Layarteb”, det ger lite angst till låten och passar perfekt in. ”Carrion comfort” är svårast att ta till sig av de fyra låtarna och trots otaliga lyssningar fastnar den inte hos undertecknad.

Jag uppskattar dock sångarens sätt att leka med sin röst på de olika låtarna när han sjunger lead. Tyvärr fungerar den sämre i de låga påläggspartierna. Då låter det plötsligt ganska amatörmässigt och till och med aningens gnuttans falskt emellanåt. Skulle gärna höra någon med lite ljusare stämma som kontrast till Carls.

Sammanfattningsvis så finns här potential till något riktigt bra men de känns i dagsläget lite ofärdiga. Obestridligen har både Carl och Gregory talang men den förgås något av den lite amatörmässiga ljudbilden. Jag hoppas innerligt att de får en bättre budget till fullängdaren så de kan slipa till detaljerna. Då kan de få många fans. Däribland mig, jag är intrigerad!

 

www.myspace.com/coexistenceproject  

 

6 / 10

 

Peter Dahlberg

 

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna