E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

KINGFISHER SKY - HALLWAY OF DREAMS (Suburban Records/The Laser´s Edge)
 

The Craving
Hallway Of Dreams
Balance Of Power
November
Big Fish
Through My Eyes
Seven Feet
Persephone
Her White Dress
Brody
Sempre Fedele

 

 “Hallway of dreams” med Holländska Kingfisher Sky lovordas av många och många anser att den är förra årets progressiva debut. Visst är den bra, ibland mycket bra men så bra är den inte i min värld. Musikaliskt är det som den Engelska Canterburyscenen fylld med Brittisk neoprog möter den Mellaneuropeiska moderna neoproggen. Det är en mycket intressant kombination som håller mycket tack vare Judith Rijnveld som har en röst inte helt olika Tracy Hitchings (Landmarq) men här finns även små likheter med The Gathering som jag inte kan och Anathema fast det här är betydligt fräschare.

Låtarna är elva till antalet fördelat på 45:52 minuter vilket får anses som ok för en debut. Det går ofta i midtempo vilket gör det lite tråkigt och ibland tenderar man att tappa intresset vilket är synd för i grund och botten är det här mycket bra. Man kryper gärna ihop i soffan och njuter till ”November”, ”Her white dress”, Through my eyes” eller någon utav dom andra låtarna. Jag ger ett en extra eloge till Edo van der Kolk, vilka gitarrharmonier den mannen får ur sin gitarr och jag gillar bandets ibland lite hemvävda sound där inslag av folkmusik är ett välkommet inslag.

Plattan går enkelt att få tag på via import från USA där The Laser´s Edge är verksamma eller via CDON.COM. Jag tror att många skulle uppskatta skivan för den är för bra men framförallt för intressant att komma bort i mängden. Här möts det gamla genuina med det vackra moderna utan att det någonsin höjs en röst.

 

www.kingfishersky.com

www.myspace.com/kingfishersky  

 

 6,5 / 10

 

Tore Larson

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna