E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Mangrove - Endless skies (Transubstans Records)

 

01 Universal time
02 Pieces of our yesterday
03 Endless skies
04 River of my soul
05 Time of sorrow
06 Back by the mountainside
07 Electric eye
08 Mangrove
09 Quivering ground

 

Mangrove är ett ganska nytt band. Hade aldrig hört talas om dem innan. När man får promos att recensera så är det ju olika kvalitet, även om det allra mesta är helt OK. Sen beror det förstås på vilken smak man har. Men jag måste börja med att säga att Mangrove tillhör kategorin bättre. Eller för att vara mer exakt: superproffsigt.

För just superproffsig musik är vad som väntar när man lägger ”Endless Skies” på skivtallriken...öh, i släden. Fullt ös och bra ljud. Ni som gillar Mustasch och även mer 70-talsklingande musik kommer säkerligen att gilla detta. Även om musiken har det rätta gunget så är man dock inte fullt så retro som t ex Bigelf och Siena Root. Här har man tagit ett litet steg åt ”vanlig” hårdrock. Det är inte proggigt och snirkligt och duktighetsuppvisningarna lyser oftast med sin frånvaro. Men det är bara befriande. Låtarna är väl genomarbetade och har starka melodier och killarna gör sitt jobb med den äran.

Och nu kommer det jag gillar mest med Mangrove. Ofta när man får promos med nya band så är sången den svaga länken. Så icke här. Bassisten och sångaren Jani Kataja är fantastisk. Det är faktiskt sällan man hör så in i h_e bra sångare. Ibland lite åt Dickinson-hållet. Så här är det den starka länken för ovanlighetens skull.

Mina favoriter är ”Universal Time”, ”Endless Skies” och ”Electric Eye”. ( Nej, inte DEN Electric eye). Ett lovande band som gör skäl för sitt vitsiga namn!

 

www.myspace.com/mangrovesweden

 

Betyg: 8/10

 

Dennis Jacobsson

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna