E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Marionette - Enemies (Listenable Records/Triada Promotion)

 

1. The Swine
2. Silver Spoon
3. Stench of the Herd
4. Anthropomorphism
5. Unman
6. Hatelust
7. The Slaughter
8. The Lie
9. Your Hands
10. Creatures
11. Through Veils
12. Their Knives
13. The Truth

 

Äntligen ett gäng nykomlingar från Göteborg som vågar skippa den så förhatliga rena sången som popmetallare likt In Flames sysslar med nu för tiden. Nu finns det i och för sig en hel del kvalitativa metallband från Sveriges framsida som inte beblandar sig med rensång men i dagar som dessa känns det rätt så unikt att ett så ungt band som Marionette vågar skippa just ren sång. Marionettes vrålare Axel Widén har istället lagt till sig med en blandning av growl och hardcore-skrik som ofta för tankarna till amerikansk metalcore. Tyvärr känns han både enformig och opersonlig men framförallt går det inte att urskilja mycket av den lyrik han återger.
Musikaliskt har bandet inte mycket gemensamt med sin hemstad heller för den delen. Visst förekommer här In Flames-glättiga melodier, At the Gates-krossande riff och allmänt hardcore-mangel men mina tankar förs allt som oftast till den amerikanska kontinenten. Tack vare sina influenser från båda sidor pölen så lyckas dock bandet skapa något helt eget vilket även det är rätt så unikt idag. Synd då att inte låtarna dom skapar är så unika. Allt som oftast manglas det på i ett högt tempo och till stor del är det en massiv ljudvägg som möter mig och det är svårt att urskilja låtarna från varandra. När väl en låt sticker ut så är det riktigt jävla bra som i avslutande ”The Truth” där både stenkross, melodi och blåsarrangemang får plats och tar musiken till nya höjder. Bäst är trots allt ”The Slaughter” som för tankarna till ett kaotiskt Strapping Young Lad. Synd bara att låten är instrumental och knappt två minuter lång.

Marionette är ett klart lovande band så här två album in i karriären men jag skulle uppskatta mer nyanser, starkare refränger, mindre samplingar, en mer tillgänglig ljudbild och ett mer varierat gastande till nästa gång dock.

www.myspace.com/marionettesweden

 

Betyg: 6/10

 

Ulf Classon

 

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna