E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

SALUTE – Toy Soldier (Escape Music)

 

1. Lost In A Dream
2. Cheated
3. Running Away With You
4. I Am Your Prisoner
5. I Really Want You In My Life
6. Toy Soldier
7. Steel Desire
8. Be A Star
9. Dynamite
10. Yesterday Always Been Gone
11. It's My Time
12. Follow The Sun

 

Oj, vilken överraskning! Undertecknad har haft ögonen på Mikael Erlandsson sedan 2003 då han släppte ett soloalbum som var mycket bra. Därefter har han figurerat i Last Autumns Dream, ett halvmediokert melodiöst hårdrocksband som endast gjort en handfull minnesvärda låtar trots ett flertal albumsläpp. Nu har Mikael slagit sig ihop med gitarristen Martin Kronlund och trummisen Imre Daun från Gypsy Rose för att ta nya tag. Jag börjar lyssna på skivan och för varje låt som går så….fattar jag ingenting!

Mikael har alltid levererat men här sjunger han bättre och mer engagerat än på länge. Musikstilen är melodiös hårdrock av amerikanskt snitt och håller världsklass. Martin Kronlund har dessutom gjort ett bra arbete i producentstolen. Låtarna är välarrangerade och ljudet är snyggt utan att låta överproducerat!

Favoritlåtarna är alltför många för att nämna – hela skivan typ!. Här finns så mycket öronsnask att man bara baxnar. Jag kan inte låta bli att jämföra denna skiva med senaste Stryper som också höll mycket hög klass fast denna är ytterligare strået vassare. För att vara en debut är denna skiva pure fantastic och jag hoppas skivbolaget gör ett ordentligt promotionjobb med den. Alla ni som gillar denna musikgenre måste ha denna i er samling!

Jag vill hävda att detta, mina damer och herrar, är inget mindre än en framtida klassiker!

 

www.escape-music.com/ESM195.htm

 

10 / 10

 

Peter Dahlberg

 

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna