E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Aggressive Chill - Destination 7734 (Held Records/Triada Promotion)

 

1. Cockroach
2. Done By a Fool
3. Insomnia
4. Empathy
5. Understand Me
6. Outer Edge
7. Red Run Disease
8. Chill Pimp
9. A Moment in Hands
10. Rust
11. Destination 7734

 

Strömstadssönerna i Aggressive Chill flirtade vilt med mig på förra årets självbetitlade debut men jag efterlyste mer melodier, starkare riff och allsångsvänliga refränger för att kunna falla för charmen. Uppvaktningen fortsätter med uppföljaren ”Destination 7734” men det jag ville ha mer av förra gången infinner sig inte denna gång heller. Det är mer varierat dock, även om en radiopowerballad som ”Insomnia” känns helt malplacerad på detta album. Bandet blandar tunga riff med snabbt som långsamt tempo och det finns både mjuka och hårda klappar att öppna under den elva låtar långa skivan.
Det musikaliska börjar nu ta en mer egen form än den på debuten men det är fortfarande Mustasch, Black Label Society och Alice in Chains som står för huvudinspirationen men de får nu ge plats åt ännu mer amerikansk inflytande som Creed och Soil.
Ljudbilden är modern och mer jämn än på debuten och Tobias Lindell (Mustasch, Europe m.fl.) har gjort ett bra jobb med rattandet. Är det måhända han som fått bandet att plocka in Pragsymfonikerna och fått till liknande stråkar som på Mustasch näst senaste album? Dom är för övrigt inte de enda gästerna på plattan utan vi finner även gitarristerna Janne Schaffer och Björn Berge som båda inte tillför speciellt mycket till helheten dock.

I det stora hela levererar Aggressive Chill än en gång ett godkänt modernt hårdrocksalbum men saknar fortfarande de viktigaste beståndsdelarna som intressantare och mer minnesvärda låtar. Jag skulle vilja påstå att debuten känns något roligare att lyssna på faktiskt.

 

www.myspace.com/aggressivechill

www.aggressivechill.com5/10

 Ulf Classon

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna