E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

The Generals - Stand Up Straight (Metal Central Records/Triada Promotion)

 

1. Blessing in Disguise
2. The Offer Still Stands
3. Punchline
4. The Illusionist
5. Stand up Straight
6. One Eye Red
7. Portal to Paradise
8. Consulting With the Sinner
9. Split Vision, Snap Decision
10. Trunkride
11. Hell Was Built For Heroes
12. Do It Like the Devil

 

Ända sedan Entombed släppte lös sitt monster “Too Ride, Shoot Straight and Speak the Truth” har jag älskat genren death’n’roll. Entombed lyckades, utan att tumma på varken aggressivitet eller tyngd, att kombinera sin redan mästerliga death metal med ett sväng som endast gamla rockgubbar likt Chuck Berry kunde framkalla. Detta album har kommit att bli ett av mina absoluta favoritalster och jag blir smått exstatisk var gång ett album inom genren dundrar igång. Exstatisk blir jag kanske inte när The Generals debut ”Stand Up Straight” snurrar igång men oerhört glad blir jag i alla fall. Karlstadplutonen har inte bara anammat en del av det sound Entombed rattade fram på tidigare nämnda album utan dom har även sett till att plocka in legendariska producenten Tomas Skogsberg för att basa över rattarna i studion. Resultatet blir en skitig om än välartad ljudbild som kanske inte faller mig helt till fullo i smaken men som passar bandets musik som handen i handsken.

Musikaliskt rör inte generalerna om speciellt mycket i grytan men levererar på ett övertygande sätt även om den där sista fullträffen uteblir bland de tolv spåren. Mina tankar förs naturligtvis till Entombed när musiken skall beskrivas även om The Generals nyttjar mer rock’n’roll än death metal i sina kompositioner. Man skulle kunna jämföra det lite med om sentida Disfear skulle ge sig på att tolka tidiga The Hellacopters i Entombeds replokal med snubbarna i The Bronx som gästartister. Det är hårt, snabbt och brutalt utan att göra avkall för varken melodier eller det sköna svänget.

Då de riktigt starka slagdängorna uteblir så uteblir även det högre betyget men The Generals debut skvallrar definitivt för kommande stordåd.

 

www.myspace.com/thegeneralsrock   

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna