E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Lita Ford - Wicked Wonderland (Ear Music/Playground)

 

1. Crave
2. Piece
3. Patriotic SOB
4. Scream
5. Inside
6. Wicked Wonderland
7. Indulge
8. Love
9. Betrayal
10. Sacred
11. Truth
12. Everything
13. Bed
14. Garden
15. Push

 

För mig har Lita Ford aldrig varit mer än en häftig gitarrist i åttiotalsförpackning – på bild! Jag var aldrig med när det begav sig för henne på allvar och hennes musik har intresserat mig föga de gånger jag gett mig i kast med den. Hon är och förblir en av de coolaste kvinnliga hårdrocksikonerna men det är som sagt endast en bild för mig då jag inte var med under hennes storhetstid. Men nu går hon en ny vår till mötes och skall hon nu inte bara bryta en överdrivet lång tystnad utan även få mig att förstå varför hon en gång i tiden var bland de största? Med facit i hand så anser jag att hon skulle ha behållit tystnaden och stannat kvar på sin söderhavsö och byggt vidare på sin familj istället för sin backkatalog. Comebacken ”Wicked Wonderland” är inte mycket mer än en lång outhärdlig öronmisshandel i oljud. Hon har försökt föra in ett modernare sound men missar målet med ett par hundra meter. Tunga statiska metal/rockriff blandas med enformiga trummor, mängder med samplingar och en produktion som drar mer åt det industriella än åt det jordnära. Ljudbilden är emellanåt jobbigt maskinell samt opolerad och tillsammans med ett låtmaterial som är något av det mest stelbenta jag upplevt på många år så blir ”Wicked Wonderland” ett magnifikt magplask.
Man kan hitta små guldkorn i form av ett och annat riff plus att hon fortfarande har kvar sitt riv i rösten men mycket mer än så blir det inte. Sen är det i och för sig lite småkul att höra en femtiotaggare skapa lyrik som fullkomligt osar av sex, sadomasochism och, ja, sex. Hon får till och med eder undertecknad att rodna och det är inte lätt vill jag påstå.

Men trots en rejäl dos tantsnusk och ett par okay riff så är ”Wicked Wonderland” en av årets största floppar. Inte för att jag hade några speciella förväntningar men att man kan släppa sådan här smörja som erkänd artist idag är för mig en gåta.

www.myspace.com/litaford

http://litaxx.tv/lita

 

Betyg 2/10

Ulf Classon

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna