E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

 

ON THE RISE – Dreamzone (Frontiers Records)

 

1. Lifeline
2. Lost Your Track
3. Dream Zone
4. Edellyn
5. Alive
6. In The Line Of Fire
7. Get Out Of Here
8. Fly Away
9. No Time To Lose
10. Why Wait Another Day
11. Tomorrow Never Dies
12. Howling At The Moon

 

On The Rise härstammar från vårt grannland Norge och består framförallt av en person, sångaren Terje Eide, som även hanterar viss gitarr, bas och keyboards. Han, eller de, har bara en skiva i ryggen som kom 2003. Den har jag faktiskt i min samling och har spelat den med glädje, i alla fall delvis. Musiken kan närmast beskrivas som amerikansk poppig AOR i stil med Survivor, The Outfield och Aldo Nova och de fortsätter i samma stil på nya skivan.

Terje säger själv att han står bakom skivan till 110 % och tycker själv att skivan är något ruffigare än den första. Nu vet jag förstås inte vad som anses vara ruffigt i Terjes musikvärld men jag tycker inte den är ruffig alls. Tvärtom så låter det välpolerat och tryggt om alla låtar. Detta i sin tur gör att skivan är lite….tråkig. Vissa undantag finns förstås, den fina balladen ”Edellyn” känns både fräsch och klassisk på samma gång. Inledande ”Lifeline” är också ett fint hantverk i genren. Den lite melankoliska ”Howling at the moon” är en annan liten pärla som kunde ha platsat på en Boston-platta. Tyvärr så saknar man därför också Brad Delps mjuka stämma, för Terjes röst är lite mer påträngande.

Terje sjunger annars bra och klanderfritt men de flesta låtar på skivan är sorgligt intetsägande och den enda behållningen är de låtar som jag namngivit ovan. Jag ger ändå betyget godkänd för dessa tre låtar är värda ett öra eller två!

 

www.myspace.com/ontherisemusic 

www.ontherise.info

 

5,5 /10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna