E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

FATAL SMILE – World Domination (FS Productions/Sound Pollution)

 

1. S.O.B.
2. Stranger
3. Primed And Ready
4. Too Far Down
5. No Tomorrow
6. Out Of My Head
7. Run For Your Life
8. Fatal Smile
9. Straight To Hell
10. Eve Of War
11. Six String Gun
12. Pissed Off

 

Detta är ett nysläpp av en skiva som först släpptes i februari 2008, nu med två nya låtar. Det räcker med en titt på grabbarna i bandet för att veta vad det är för musik. De ser ut som Mötley Crues okända halvbröder. Krydda med lite Hardcore Superstar, Monster Magnet och Marilyn Manson så kommer ni dessutom ganska nära stockholmskillarnas musikala inriktning.

Jag måste erkänna att det tog en hel del lyssningar innan jag kunde bedöma denna skiva. Det jag hade svårast i början var sångaren. Sångaren har en lite grövre röst än Jocke i Hardcore Superstar men känns i övrigt lika begränsad i registret. Men medan Jocke känns engagerad så upplever jag Fatal Smiles sångare lite uttråkad och ansträngd emellanåt. Annars är skivan välproducerad och mixad av ingen mindre än Michael Wagener (Accept, Dokken, Hammerfall m fl och som just nu jobbar med Lordis kommande).

Musiken i sig låter välspelad och kompetent men ack så tråkig. Det lossnar liksom inte utan maler bara på utan att ta fäste i hjärnbalken. Jag har lyssnat och lyssnat men icke. Det enda spåret jag återvänder till är den lite Marilyn Manson-flirtiga ”Eve of war” som är en tillräckligt bra komposition för att jag ska gilla den låten ut. Märkligt nog har de lagt den sist på skivan så om man inte orkar ta sig igenom övriga så missar man denna pärla vilket är synd.

Övriga låtar faller tyvärr inte i min smak. Därmed har jag lite svårt att först varför denna skiva släpps på nytt!

 

www.myspace.com/fatalsmile1

www.fatalsmile.com

 

3 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna