E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Joyfocus – Cyber Suburban Electro Rock Circus (Atomic Monster Productions)
 

1. Audrey is gone 
2. Princess Samantha
3. Grey day my way (war of me)
4. Prayer
5. Salvation
6. Halos & flames
7. All that you need
8. Here comes the rain again
9. Reprise

 

Alanis Morissette-influerad poppig rock – så skulle jag vilja beskriva amerikanska Joyfocus tredje oberoende skivsläpp. Som alltid när man liknar en artist vid en annan är man ute på tunn is, och möjligen skulle någon hävda att kanadensiskan har fler strängar på sin lyra än denna religiösa duo. Korrekt, men mixen av pop, enstaka tyngre gitarriff, akustiska gitarrer och piano mot en fond av stela, emellanåt programmerade, rytmer samt sångerskornas allvarsamma vardagsrealism ger ändå fler kopplingar än skillnader.

Öppningsspåret ”Audrey is dead” är väl kanske det tydligaste och bästa exemplet på min liknelse. Sångerskan Holly Joy sjunger en berättande text med stark inlevelse medan hennes bandkamrat, multiinstrumentalisten tillika låt- och ljudbildsskaparen Rikk Currence, svarar för en kantig men ändå strömlinjeformad power pop stänkare som klippt och skuren för radions P4. Och på det spåret är det. Sällan uppseendeväckande, men ändå samtidigt tillräckligt trevligt för att få puttra på där i bakgrunden.

Upprepade genomlyssningar avslöjar en samling genomarbetade men samtidigt alldagliga sånger. Att de valt att tolka Eurythmics-klassikern är måhända ett uttryck för vad de önskar bli förknippade med. Men i så fall måste något mer personligt framträda på nästa album.

 

www.myspace.com/joyfocus 

www.joyfocus.com

Betyg: 5/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

  

 

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna