E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Sunstorm – House of Dreams (Frontiers/BAM)
 

01. Divided
02. Don't give up
03. The spirit inside
04. I found love
05. Say you will
06. Gutters of gold
07. Save a place in your heart
08. Forever now
09. Tears on the pages
10. House of dreams
11. Walk on

 

Han turnerade nyligen i Ryssland och Vitryssland med Over The Rainbow, en grupp bestående av före detta Rainbow-medlemmar och Ritchie Blackmores son, vilka under våren är inbokade för spelningar i Japan. Han sjunger även i Big Noize, en annan konstellation av ärrade rockrävar som kommer att uppträda i Europa i maj. Och nu dyker andra albumet med projektet Sunstorm upp. Man kan undra hur soloartisten Joe Lynn Turner får ihop det.

”Sunstorm” från 2006 ekade av åttiotalets AOR-scen och bestod delvis av material från den tilltänkta uppföljaren till Turners första soloalbum ”Rescue You” (1985), men även av låtar ämnade för Deep Purple. Under sin tid i Purple skrev Joe nämligen låtar tillsammans med Jim Peterik (Survivor, Pride of Lions). Dessa avvek dock för mycket från purpurkonceptet och hamnade i malpåse tills Frontiers Records skapade föreliggande projekt.

När man nu återigen fiskat i samma vatten inför ”House of Dreams” drar jag följande slutsats: han hade gott om kvalitetslåtar på lager den gode Turner, men godbitarna räckte inte riktigt till en platta till. Samtliga spår är klart godkända, vissa spår rent av bra, men känslan av nostalgisk massproduktion går inte att komma ifrån. Tankarna går osökt till ett annat av Frontiers gunstlingar Place Vendome – det är lättillgängligt, lättsamt, men tyvärr också alltför lättviktigt och lätt förgånget.

Fler spår i stil med stänkaren ”Gutters of gold” hade definitivt varit av godo, men nu blir det mest strömlinjeformad, kompetent men stundom komprometterande, midtempo-AOR. Näst bäst är ”Walk on”. Men signifikativt nog är den inte tillnärmelsevis lika magisk här som den är på Jimmy Barnes ”Freight Train Heart” från 1987.

Det bästa av Joe Lynn Turner under 2000-talet är alltjämt de båda plattorna med Hughes/Turner-project. Och är det samarbetet utan framtidsutsikter skulle jag vilja höra en ny Brazen Abbot-skiva med JLT på sång – för han är alltjämt en ypperlig vokalist.

 

Betyg: 6/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

  

 

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna