E-Mail

info@artrock.se

 

 

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

Recensioner

 

Nebula - Peel Sessions (Sweet Nothing/Cargo Records)
 

Radio I / Clearlight
Instant Gravitation
Carpe Diem
So It Goes
Way To Venus
This One
Sonic Titan
Freedom
All The Way
Strange Human
Fin

 

Har tidigare recenserat den engelska gruppen Nebula med plattan “Apollo”. Nu är det dags för ”Peel Sessions” som kom förra året. Både bandnamnet och låttitlar antyder att detta är någon form av spacerock. Så är dock inte fallet alls. Här snackar vi hårdrock från den tidiga, skitiga skolan. Bandet är helt OK, virtuosa uppvisningar krävs knappast i denna genren. Soundet är passande analog-brôtigt med de hårt riffande gitarrerna långt fram i ljudbilden. Så långt är allt väl.

Men när det kommer till sången så hittar vi den svaga länken som drar ner alltihop fullständigt. Tja, i början av ”So It Goes” låter det precis som ett tidigt Motörhead ( ja, GARFare till trots så älskar jag det bandet!) men i övrigt håller det icke. Om det är en kombination av dåligt utvecklade melodier eller bara hans begränsade röst kan vi låta vara osagt. På tal om hur det istället kan skötas med bravur så lyssna på Black Sabbaths tunga musik och hur Ozzy ligger och sjunger långt däruppe. Där kan vi snacka om melodikänsla.

I vanliga fall gillar jag denna typ av musik med band som Bigelf, Abramis, Siena Root etc men här behövs bättre melodier och en riktig sångare om det ska lyfta.

 

www.myspace.com/nebulamusic

 

Betyg: 2,5 / 10                                                                             

 

Dennis Jacobsson

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna