E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

 COLDSPELL - INFINITE STARGAZE (Escape Music)
 

1.Keep On Believin’
2.Solid Ground
3.Ravin Mad
4.Eye Of The Storm
5.Straight Things Out
6.Night Falls
7.Fade Away
8.Greed
9.Shot Down
10.All I Want
11.Surrounded
12.Infinite Stargaze

 

Albumdebut ifrån Kiruna-herrarna i Coldspell. Hörde deras 7 spårs demo förra året och blev väldigt imponerad så nu när fullängdaren kom var förväntningarna höga. 5 låtar har kommit till och visst infrias förväntningarna.

Infinite Stargaze bjuder på en härlig mix i stil med Lynch Mob, Whitesnake, Led Zeppelin & Great King Rat. Sångaren Niclas Swedentorp är redan nu ett namn att läggas ihop med Tempest, Edman, Sundin & Levén som Sveriges bästa hårdrocksröster. Och sen att resten av bandet är precis lika imponerande gör ju bara helheten ännu bättre. Tolv låtar i väldigt hög klass, inga ballader och inga försök till radio/melodifestival hits. Jag tror detta band kommer att gå väldigt långt runt om i världen med rätt promotion, mycket gigs och helst då festivaler och rejält bra förbandsjobb.

För er som gillar album som Lynch Mob: Wicked Sensation och Whitesnake: Good To Bad är detta absolut något att införskaffa. Här presenteras 70-tals hårdrock rakt in i 2000-talet och det vete tusan om inte Coldspell är det mest intressanta nya svenska hårdrocksbandet sedan 1982.

Blir inte Infinite Stargaze årets svenska hårdrocksplatta så är det bara att gratulera Europé med sin kommande platta Last Look At Eden, för det är den enda som kan utmana Coldspell som jag ser det just nu. Och sen ett stort jätte plus för det otroligt snygga omslaget.

Mina favorit låtar är Keep On Believin’ , Fade Away, Greed.

 

www.coldspell.se

www.myspace.com/coldspellsweden

 

Betyg: 9/10

 

Andy Flash

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna