E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

 Rough Silk - A New Beginning (Dockyard 1/Border)
 

1. Temple Of Evil
2. Home Is Where The Pain Is
3. Reborn To Wait
4. The Roll Of The Dice
5. When The Circus Is coming To Town
6. Sierra Madre
7. A New Beginning
8. Warpaint
9. Black Leather
10. We've Got a File On You
11. Deadline
12. We All Need Something To Hold On This Life
13. A Song For Hilmer

 

Rough Silk är tillbaks efter 6 års skivtorka och med sig har bandets grundare och motor Ferdy Doernberg ett gäng färskingar. Med deras hjälp - André Hort (bas), Mike Mandel (gitarr) och Alex Wenn (trummor), har han också fått till ett mer direkt och smutsigt sound. Sången ligger så långt fram i ljudbilden att jag i princip kan känna saliven stänka.

Redan vid första låten ”Temple of Evil” gör jag kopplingar till Savatage och emellanåt låter Ferdy lika förbannad som Udo (Accept). I fjärde spåret ”The Roll of The Dice” finns ytterligare lån, bl a av Black Sabbath, The Pooges, Alice Cooper och Queen, bandet har dock förvandlat detta till något eget så dom behöver inte skämmas på något sätt. Rough Silk har alltid varit träffsäkra när det gäller att få till refrängerna och ”A New Beginning” är inget undantag. Stilmässigt har bandet däremot släppt på tyglarna betydligt. Här finns punk i ”We Got A File On You, allsång I “We All Need Something To Hold On In This Life” , en tragisk ballad om saknaden av bandets ursprungsgitarrist Hilmer Stacke. Detta spår avslutas med ett mycket vackert och väl utfört gitarrsolo som också sätter punkt för plattan.

Jag måste erkänna att jag blev mycket positivt överraskad av detta album, jag hade väntat mig tysk tillrättalagd power metal men så är icke fallet även om ränderna aldrig går ur en tiger.

www.myspace.com/roughsilkmusic

www.rough-silk.com

 

Betyg 7.5/10

 

Joachim Hansson

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna