E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Zero Illusions - Enter Eternity

 

1. My Belief 03:05
2. Don't Be Afraid 03:40
3. Am I Too Old 03:22
4. Face Of The Fortune 04:18
5. The Way I Live 04:21
6. Make This Complete 04:12
7. Left Alone 05:34
8. Once In My Life 05:36
9. What Remains 03:29
10. Like Yourself 03:04
11. The Moment I Fear 04:46

 

Zero Illusions är ett Göteborgsband som tidigare gett ut några låtar från denna fullängdare på en EP, 'Prologue to Eternity', under 2007. Nu har man lagt till 6 låtar och gett ut detta album på egen etikett. Tre fjärdedelar av bandet fanns runt millenieskiftet i en tidigare utgåva under namnet "Pain And Passion".

Det som presenteras är metal sprunget från NBWOHM och samtida storheter. Detta kryddat med en thrashig tyngd och en progressiv kaxighet gör att dom redan på sin debut låter mogna nog att ta sig an vilken scen som helst. Låtmaterialet håller hög klass och det beror förmodligen på att bandet har suttit och putsat på dom i några år innan dom fick sätta det på pränt.

Normalt är jag inte så förtjust i falsettsång men Björn Asking tillhör numera den lilla skara kastratos som kan accepteras. Gitarrspelet från Janne Lüthje är tungt och gediget, och rytmsektionen bestående av batteristen André Holmqvist och bassisten Tomas Reinerson lägger en tät och härligt ogenomtränglig bakgrund.

Favoritlåtarna är bl a ’Am I Too Old’ med sitt thrashiga intro och har plattans bästa refräng; ’What Remains’ har ett ännu tyngre intro där dock verserna går mer i Queensrÿche-stil; ’Once In My Lifetime’ skulle platsa på Dream Theaters senaste alster. 

Jag hoppas att något skivbolag får ögonen på Zero Illusions för det förtjänar dom, det skulle också kunna innebära att dom får en producent på nästa platta som kanske kan styra bandet åt ett framgångsrikt sound.

 

www.myspace.com/zeroillusions

www.zeroillusions.com

 

Betyg 6/10

 

Joachim Hansson

 

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna