E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Stream of Passion – The Flame Within (Napalm Records/Border)

 

1. The art of loss
2. In the end
3. Now or never
4. When you hurt me the most
5. Run away 6. Games we play
7. This endless night
8. My leader
9. Burn my pain
10. Let me in
11. Street spirit
12. A part of you
13. All I know

 

Jo det var ju Arjen Anthony Lucassen som blev så hänförd av Marcela Bovio röst när hon sjöng på Arjens album ”Human Equaion”, att han komponerade ett helt knippe låtar enbart för denna skönsjungande mexikanskfödda sångerska. Via internet spelades sedan debutplattan ”Embrace the Storm” in (2005) vilken också fick gehör bland gothmetal fansen världen över.

Nu utan Arjen och med nytt bolag bakom ryggen kommer här uppföljaren ”The Flame Within”. Med en ny holländsk banduppsättning (2009) förutom Marcela Bovio och basisten Johan van Stratum levereras ett album fullt med vackra arrangemang, finstämda passager och en del mer rakare traditionell gothmetal än föregångaren hade. Den stora behållningen är liksom på förra plattan Marcela Bovio själv, men som jag också skrev i recensionen på debuten kan hennes röst kännas något enformigt på ett helt album.

Låtmaterialet håller förvisso rätt så bra, men här känns det som man ändå väntar på något mer. Det flesta spår håller en rätt så lågmäld underton i regionen mellantempot, ibland tar tyngre partier vid men allt som oftast återgår låtarna snart till den utstakade linjen. Det vill liksom inte riktigt lyfta.

För den saken skull är detta inget dåligt album, flertalet låtar ger lyssnaren riktigt njutbara stunder i gränslandet till det drömska. Symfoniska delar blandas med tyngre och pompösare metalpartier precis som genren förespråkar. Som helhet är albumet i klass med den lovande debuten om än i något annan skepnad.

 

www.myspace.com/streamofpassionband

www.streamofpassion.com

 

7/10

 

Conny Myrberg

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna