E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Magnum – Into The Valley Of The Moonking (Steamhammer,SPV/Border)

 

1 Intro
2 Cry To Yourself
3 All My Bridges
4 Take Me To The Edge
5 The Moon King
6 No One Knows His Name
7 In My Mind`s Eye
8 Time To Cross That River
9 If I Ever Lose My Mind
10 A Face In The Crowd
11 Feels Like Treason
12 Blood On Your Barbed Wire Thorns

 

Det första intrycket är magnifikt!

Ett otroligt snyggt omslag åter igen gjort av Rodney Matthews.  Det skall göra sig ännu bättre på dubbel-vinyl-LP utgåvan. Det finns även en specialutgåva med en tillhörande DVD.

Tre medlemmar är kvar från den klassiska Magnumsättningen. Tony Clarkin gitarr, Bob Catley sång och Mark Stanway på keyboard. Al Barrow på bas har varit med sedan comebacken och sedan har vi Harry James på trummor.

Det låter otroligt tight. Både omslaget, titeln och det lilla introt får tankarna till symfonisk rock men resten av CD´n består i stort sett av melodiös poprock. Alltså ingen ny ”How Far Jerusalem” eller ”Don´t Wake The Lion”. Men Tony Clarkin som även denna gång gjort alla låtarna är en jäkel på att få till melodier.

Den här gången hade han runt 60 att välja mellan. Sen har han ju den fenomenala sångaren Bob Catley vars röst är en fantastisk tillgång. Den första låt jag fastnar för är ”All My Bridges” som för mig känns som ett mellanting mellan klassikerna ”Midnight” och ”Just Like An Arrow”. Tillbaka till 80-talet alltså. Det stör mig inte alls utan det är så otroligt klockrent och när slutet på låten kommer så förväntar man sig nästan att den skall avslutas som ”Midnight”.

Ljudet är en annan av Magnums styrkor. Det låter otroligt bra. Titelspåret drar faktiskt lite åt blueshållet. Inte alls fel. ”Noone Knows His Name” är en låt som det händer grejer i. Men inte mer än att det blir lättsam poprock. ”Time To Cross That River” och ”A Face In The Crowd” växer efter några lyssningar till riktigt maffiga ballader á la Magnum.

Sitter just nu och diggar till tunga ”If I Ever Lose My Mind”. Den skulle nog kunna bli en riktig skön livelåt. Sista spåret blir jag inte riktigt klok på. Den börjar som en AC/DC  låt och avslutas i mystik eller nått… lite annorlunda faktiskt och så fick vi ändå både en liten symfonisk inledning och avslutning.

Tack vare otroligt starka melodier och snygg produktion så kommer den här CD´n kamma hem betyget 8 av 10. Den växer hela tiden ! Så till alla Magnumfans, missa dem inte i Malmö 25 september, Göteborg 26 september eller i Stockholm 27 september.

 

www.myspace.com/magnumuk 

www.magnumonline.co.uk/

 

8/10

Lars Nyrén

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna