E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

SCANDINAVIAN METAL PRAISE (Bullroser Records)

 

Praise Adonai
When The Spirit Of The Lord
Take Me In
Worthy Is The Lamb
Holy King
Laulu Suomelle

 

Med den här plattan gör Finska Scandinavian Metal Praise sin debut och enligt det medföljande promobladet läser jag att dom har varit igång sedan 2007 men det står inget om vad medlemmarna heter eller vem som gör vad i bandet. Det gör recensionen lite bristfällig vilket jag skyller Bullroser Records för som har börjat skicka en del plattor och med ett så här läckert omslag föll jag för SMP.

Vi får nio låtar fördelat på 44:35 minuter och enligt promobladet serveras vi ”female-fronted worship metal” vad det nu innebär. Nu har jag förstått att bandet liksom Bullroser Records är religiösa vilket låttitlar som ”When the spirit of the lord”, Wonderful god” med flera antyder. Tyvärr följer inget häfte med texterna med men nog är det religiöst fast ganska bra men tänk om produktionen hade varit lika läcker som omslaget. Det är den inte för den är inte bara dålig, den är amatörmässigt urusel vilket är synd för gitarrerna liksom keyboarden låter bra medan jag sällan har hört en så tafflig produktion av trummorna. Nu är inte trummisen av världsklass men ändå…

Musiken är någon form av traditionell hårdrock med inslag av Finsk powermetal och en dos trallvänlig AOR. ”Praise adonai” är en hyfsad ballad med ganska bra kvinnlig sång. ”Worthy is the lamb” har småläckra keyboardharmonier som tyvärr störs av den miserabla produktionen och ”Take me in” som är plattans bästa låt har underbara gitarr och keyboardharmonier som störs av produktionen som i sin tur sänker plattans betyg. Nu är inte alla låtar av samma klass vilket gör det till en ojämn debut. Det finns potential i bandet som med ett knippe bättre låtar och med en bättre produktion där det religiösa gärna får tonas ner några snäpp kan bli riktigt bra.

www.myspace.com/scandinavianmetalpraise

 

3/10

Tore Larson

 

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna