E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Brain Connect - Get on time (Egenproducerad)

 
Bullet (Part I)
Bullet (Part II)
Bullet (Part III)
The Art Of Flying
Compression

 

Brain Connect från Katowice är ett tämligen nytt polskt band bestående av Przemyslaw Calus på trummor, Marcin Szlachta på bas och keyboards samt Michal Ziaja på gitarr. Detta skivsläpp är deras andra s k mini-CD och den innehåller 5 låtar på en totaltid av cirka 26 minuter.

Soundet på plattan är väldigt mycket influerat av de polska mästarna i progressiva rockgenren, nämligen Riverside. Det gäller särskilt låtarna ”Bullet Part II” + ”Bullet Part III” och jag måste säga att just här lyckas man väldigt bra. Tidvis mycket fina och stämningsfulla partier med alla musikerna i skön samklang och så däremellan lite hårdare partier där man visar att man även behärskar lite mer rak rockmusik. Mitt problem med plattan är dock att utöver de här två låtarna så finns inte mycket mer att hämta på den här höga nivån. På de två avslutande låtarna sjunker kvaliteten avsevärt och jag får tyvärr säga att det tidvis glappar rejält i samspelet mellan musikerna. På ett par partier låter det rent av direkt falskt vilket tyder på lite väl amatörmässig inställning till produktionen. Som Artrock-granskare sätter åtminstone jag nog helst ribban lite högre än vad den rena garagerocken normalt presterar utan att för att man för den skull skall behöva bli betecknad som snobbig i bedömningarna. Sen kan jag inte låta bli att reta mig på avslutningen på sista låten där man låter radiobrus överrösta musiken som samtidigt övergår i en sorts medley av samtliga låtar på plattan. Inte särskilt originellt och dessutom direkt störande att lyssna på i mina öron.

Så trots att jag som Riverside fan gillar väldigt mycket av det jag hör så känns bandets sound fortfarande väldigt omoget och spretigt. Det vill verkligen till lite bättre låtskrivande framöver och inte bara ett efterapande av Riverside-soundet. Men det blir ändå ett godkänt betyg med vissa förhoppningar om att bandet ändå har en viss potential framöver.

www.myspace.com/brainconnect

http://brainconnect.pl

 

Betyg: 6 av 10.

Karl-Göran Karlsson

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna