E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

FIRST SIGNAL feat. Harry Hess – First Signal  (Frontiers Records)

 
01. This City 4:16
02. When You Believe 4:06
03. Part Of Me 4:14
04. Crazy 4:39
05. Goodbye To The Good Time 4:41
06. First Signal 4:22
07. Feels Like Love This Time 4:49
08. Into The Night 4:10
09. When November Falls 4:31
10. Yesterdays Rain 3:37
11. Naked Desire 4:26

 

Harem Scarem, förlåt, First Signal gör här skivdebut med ambitionen att låta som tidiga Harem Scarem när de var mer gitarrdrivna. Gitarren hanteras här av Dennis Ward (Pink Cream 69, Khymera). Han sköter även arrangemang och produktion.

Sången står Harry Hess för med stöd av Darren Smith. De båda sistnämnda herrarna kommer från just Harem Scarem och gör sitt till för att illusionen ska bli så verklig som möjligt.

Inledande ”This city” har, i sammanhanget, ett furiöst gitarrspel och en smittande refräng och bara med den låten har de seglat i hamn, så att säga. Sedan fortsätter de med skivans bästa låt ”When you believe”, en riktig AOR-pärla!

Vidare uppskattar jag ”Into the night” som med sitt Bon Jovi/Bryan Adams-stuk är väldigt skön att lyssna på. Förresten får jag Bryan Adams-vibbar vid fler tillfällen. Beror säkert på att Harry röstmässigt låter ganska lik, dock inte riktigt lika raspig. Nämner också gärna ”Yesterday´s rain” som ett av de mer lyssningsvärda spåren.

Produktionen och arrangemangen är också bra även om jag önskat lite mer bett i låtarna. Nu tycker jag det endast kommer fram i ”When you believe” och ”Yesterday´s rain”. Gitarren och keyboarden samsas dock snyggt och solidariskt över rytmsektionen och sångstämmorna surfar imponerande snyggt ovanpå ljudvågorna.

Även om detta kanske bara är ett projekt ihopsatt av Frontiers som någon på webben spekulerade, så kommer man inte undan med att det är ett gott hantverk. Frontiers har skämt bort oss med många bra släpp i år och detta är inget undantag!

 

8 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna