E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Doris Brendel - The Last Adventure (Sky-Rocket Records)

 
01 What are you saying
02 The last adventure
03 I'm not old I'm experienced
04 Latest fantasy
05 What have I done
06 Work in progress
07 Get a life
08 You're almost perfect
09 Be my guitar
10 Why are you still here
11 My town
12 Memory

 

Sångerskan Doris Brendel har varit i branschen sedan tidigt nittiotal och hennes främsta verk är tveklöst albumet ”The fire sermon” med gruppen The Violet Hour. Den plattan återutgavs av Sky-Rocket Records ifjol och är absolut köpvärd för alla som kan tänka sig en mix av Pink Floyd och Jethro Tull.

Till skillnad från Violet Hour-plattan är ”The last adventure” är emellertid ett album där Brendel skriver i princip all musik och alla texter själv. Resultatet är en skönt pulserande rockplatta med en skvätt Cranberriesdrama och, i de mjukare låtarna, hälsosamma doser Beatles. Texterna redogör för händelser och betraktelser ur hennes liv och Brendel sjunger dem med stark inlevelse, inte sällan med en allvarlig ton, men ibland också med en glimt i ögat som i krogskrönan ”I´m not old I´m experienced”.

Låtmaterialet är genomgående lättlyssnat och hör epokmässigt hemma i nittiotalet och borde vara välkommet hos alla som saknar Alanis Morisette. Brendels musik är dock något mer variationsrik än kanadensiskans. Skivan har ett behagligt flöde och som alla goda album växer den ju mer uppmärksamhet du ger den. Brendels kompband är dessutom tillräckligt följsamt för att kunna ge de personliga texterna rätt inramning. Det mest äventyrliga numret, ”Why are you still here”, kan rent av sorteras som progressivt tack vare de olika vändningar det tar.

 

http://www.myspace.com/dbdriving

http://dorisbrendel.com/

 

Betyg: 7/10

Jukka Paananen

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna