E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Sonic Surf City - Pororoca (Killer Cobra/Sound Pollution)

 
1. I’m Going’ Surfin’
2. BYOB
3. Una Big Kahuna
4. I Am a Banana
5. Surfin’ Amazonas
6. Baby I’m Tryin’
7. Goose Bumps
8. Psycho Beach Twist
9. Tailgate Party
10. My Scooter
11. Kawabonga
12. Waves are Calling
13. Go Go Go-Go Girl
14. Vote for Summer
15. Cinco De Mayo
16. Down on the Beach (Surf Little Girl)

 

Mitt i skarven mellan den blåsiga hösten och den kalla vintern är kanske inte rätt läge för glad och somrig surfmusik direkt. I mitt tycke skall nog sådan musik presenteras i början av sommaren men faktum är att Sonic Surf Citys comebackplatta gör sig riktigt bra i kylan ändå. Man får liksom tillbaka hoppet om att sommaren inte är så långt borta trots allt.

Detta svenska band gjorde sig ett namn mellan 1988 och 1997 genom att ge sig i kast med att spela Beach Boys glada surfpop i Ramones punkiga tempo. De blev kanske inte kända för den stora massan men faktum är att bandet faktiskt fått ge namn åt en klubb i Osaka, Japan där deras musik är den enda som får spelas i högtalarna. Men om det säger mer om bandets musik eller om japaner i största allmänhet låter jag vara osagt.

Hur som helst så har Sonic Surf City inte ändrat speciellt mycket på sitt framgångsrecept när nu comebacken ”Pororoca” når oss. Det är glad, somrig och studsig poppunk med korta låtar och starka refränger vars lyrik behandlar det som hör stranden och surfingen till. Eller bkikinisurftrashpop som dom själva vill kalla det.

Albumet i sig bjuder inte på någon hissnande musikupplevelse direkt utan studsar fram på ett behagligt sätt. Emellanåt närmar sig bandet lite tyngre, nästan Danko Jones-liknande, tongångar men hittar snabbt tillbaka till stranden igen. Få spår sticker ut ur mängden men såväl ”
I’m Going’ Surfin’” som ”Una Big Kahuna”, ”Surfin’ Amazonas” och ”My Scooter” kommer med all säkerhet dyka upp på någon blandskiva till den kommande sommarens fester. För det är då som denna sortens musik kommer till sin rätta.

 

www.myspace.com/sonicsurfcityofficial

www.sonicsurfcity.com

 

6/10

Ulf Classon

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna