E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

The Gracious Few - The Gracious Few (Ear Music/Playground)

 
1. Appetite
2. Honest Man
3. Guilty Fever
4. The Few
5. The Rest of You
6. Crying Time
7. Silly Thing
8. Closer
9. What’s Wrong
10. Tredecim
11. Nothing but Love
12. Sing

 

Ett band bara försvann efter sitt senaste album och ett bestämde sig för att ta en paus. Det var först när gitarristen Chad Taylor, bassisten Patrick Dahlheimer och trummisen Chad Gracey från bandet Live bestämde sig för att göra något ihop och som inte lät som huvudbandet som saker och ting började hända igen. De tog snart sångaren Kevin Martin och gitarristen Sean Hennesy från Candlebox till sin hjälp och tillsammans tar de nu sats tillsammans under namnet The Gracious Few och resultatet är klart tillfredställande.

Albumets inledning är draperad i tydliga ”Physical Graffiti”-mönster och det är inte enda gången som Led Zeppelins ande vilar över musiken. Den inledande fyrklövern är tungt bluesig och svängigt driven så till den milda grad att när musiken sen styr in på ett lite mindre ettrigt spår så tappar man lite fokus på vad man lyssnar på. Men efter lite nötning så är den mildare och mer melodiösa framtoningen klart njutbar och en låt som ”What’s Wrong” för till och med tankarna till tidiga The Black Crowes. Bli inte heller överraskad om du får för dig att du hör The Rolling Stones emellanåt.

The Gracious Few har helt klart släppt ett debutalbum som utan problem konkurrerar ut medlemmarnas andra band rent musikaliskt. Hade vi bara fått några spår Led Zeppelin till istället för de lite mer lugnare tongångarna så hade nog både betyget och intrycket blivit annorlunda. Oavsett så är detta ett riktigt trevligt debutalbum som bör tilltala de flesta som uppskattar gammal härlig sjuttiotalsrock i en ny kostym.

www.myspace.com/thegraciousfew

http://thegraciousfew.com

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna