E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

BRIAN HOWE – Circus Bar (Frontiers Records)

 

1 I'm Back
2 Life's Mystery
3 There's This Girl
4 Could Have Been You
5 Surrounded
6 Flying
7 How It Could Have Been
8 My Town
9 How 'bout That
10 Feels Like I'm Coming Home
11 If You Want Trouble
12 Feelings
13 Holy Water
14 Little George Street


 

 

I´m Back, sjunger Brian blott 57 år gammal då han nu släpper sin andra soloskiva efter 13 års tystnad!. Brian släppte en soloplatta 1997 (som senare återutgavs 2003). Den var lite lugnare kan vi ju nöja oss med att säga, men hur låter det idag då?

Först vill jag bara säga att hans sångröst kan nog mest liknas vid en whiskyindränkt Don Henley med en touch av Brad Delp. Som gjord för mjukare rock.

Brian sjöng ju i Bad Company mellan 1986 och 1993 och det är främst den musikaliska inriktningen uppblandat med första soloplattan som han tagit med nya ”Circus bar”. Sedan kan man höra Eagles, Jimmy Barnes, Little River Band och liknande eka i bakgrunden. Det låter förstås amerikanskt så det förslår men jag gillar detta. När man lyssnar på skivan får man bilder i huvudet av en amerikansk landsbygd, där man sitter och åker i sin truck i den nedgående solen med majsfälten svajande utanför, typ. Härlig känsla!

Brian hämtade inspiration i Guatemala (!)  inför denna skiva. Han åkte dit några dagar med producenten och skrev ihop huvuddelen av skivan där. Det hörs att Brian kämpat för att få ihop en bra skiva och därför känns det lite, men bara lite, trist att han gjort två nyinspelningar på två av Bad Companys hits, ”Holy Water” och ”How about that”. Det är som att det bara är gamla Bad Company fans som är tilltänkta som skivköpare. Kanske är det så också. Men visst, de nya versionerna låter bra och smälter in rent musikaliskt med de andra låtarna. Så ni som saknat Brian Howe och den musik han gjorde med Bad Company kan vakna till liv nu, för det här är ”good shit”!

Lyssna även in: Ted Nugent ”Penetrator” (1984) och Bad Company ”Dangerous age” (1988)

 

www.brianhowe.com

 

8,5 /10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna