E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

N.O.W. – Force Of Nature (Escape Music)

 

1. Can't Make It (How Can I)
2. Hail Mary
3. Idol's Grace
4. Lonely Soul
5. Long Hard Way
6. Midnight Call
7. Once That Feeling Comes Again
8. Peace Of Mind
9. Listen To Your Heart
10. I'm Free (But Not Ready To Go)
11. No Time
12. Goodbyes
13. You


 

 

Detta är ett nytt projekt som initierats av bassisten Alec Mendonca och som dessutom skrivit alla låtarna. Han står även för arrangemang samt produktion. Alec har lagt ner blod, svett och tårar på detta och kom i kontakt med den duktige sångaren Philip Bardowell, som blev överförtjust i låtarna och plöjde ner sin själ i detta också.

Musikaliskt rör de sig i landet melodiös rock och jag kan höra influenser från bl a Jim Steinman, Axe, Russ Ballard, tidiga Toto samt tidiga Foreigner. Låtarna är skickligt uppbyggda och väl framförda. De är melodiska men inte överdrivet kommersiella. De satsar på en annan typ av publik som kan uppskatta låtar som växer med tiden och även håller för tidens tand. Efter några lyssningar går det inte att väja från att detta är musik av hög kvalitet. Produktionen känns som någonstans runt 1979-81 så gillar man välgjord melodisk rock från den tidseran så har man här något att gnugga händerna över.

För att summera kan jag tillägga att sångaren verkligen sjunger passionerat vilket gör att man stannar upp och lyssnar. Därefter hör man att musiken backar upp honom på ett ypperligt sätt. Sedan börjar låtarna ge mersmak och innan man vet ordet av är man ett fan.

Favoritlåtar är: ”Listen to your heart”, “Can´t make it (how can I?)” ,“I´m free (but not ready to go)” och “Peace of mind” för att nämna några.

www.myspace.com/nowrockband 

 

8 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna