E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

MASS – Sea of black (Escape Music)

 

1 Falling from grace
2 All the years gone
3 The right side
4 Coming home
5 Thru the rain
6 All that I needed
7 More than a friend
8 Justify
9 Ashes to Ashes
10 Till we meet again
11 Captain Jack (Instrumental)
12 Sea of black.


 

 

Jag blev lite förvirrad först. Min absoluta övertygelse var att detta var samma MASS som släppt Swiss connection 1981. En skiva som jag hade på LP när det begav sig (släpps nu i dagarna på CD). Men det var det ju inte. Detta MASS är ett band som härstammar från Boston och debuterade 1985. 1988 producerade ingen mindre än Michael Sweet från Stryper deras skiva. Denna skiva är dock svenskproducerad av Martin Kronlund. Totalt är det sjätte plattan som prånglas ut nu.

Till att börja med vill jag säga att det är hårdrock på gränsen till heavy metal vi pratar här. Med en amerikansk touch kanske ska tilläggas. Ibland blir man lite splittrad när låten börjar akustiskt och utvecklas till ren radiorock. Det kan till och från kännas som att de inte riktigt vet vilket ben de ska stå på. Själv gillar jag de tyngre låtarna bättre som samtliga är välspelade med ett sound som går tillbaka till 80-talet. Tidiga Dokken, tidiga Stryper, känns som två ganska träffsäkra referenser. Sångaren är bra och sjunger lätt och ledigt med en stämma mellan ovan nämnda Dokken och Michael Sweet. Musiken är snyggt producerad och man får en livekänsla när man lyssnar (pratar fortfarande om de mer rockiga låtarna nu).

Saknar man den amerikanska hårdrocken som kom runt 1983-1985 så är detta en utmärkt bekantskap. Här finns fina låtar som ”Falling from grace”, ”The right side”, ”Justify” samt den Dio-doftande titellåten ”Sea of black”.

Av den andra MASS, den som låter lite som modern radiorock a la Bon Jovi, är ”All the years gone” och ”Coming home” bra låtar som ställer sig väl bredvid förebilden.

Trots sin lite schizofrena framtoning är det ett bra musikaliskt hantverk och det hörs att de spelat ihop ett tag då de låter riktigt tajt och bra.

 

www.myspace.com/masstheband

www.massrocks.com

 

6,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna