E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

REINXEED – 1912 (Liljegren Records)

 
1 1912
2 The Final Hour
3 Terror Has Begun
4 Spirit Lives On
5 Through The Fire
6 The Fall Of Man
7 The Voyage
8 We Must Go Faster
9 Challenge The Storm
10 Reach For The Sky
11 Farewell
12 Lost At Sea

 

Från fjälljägarnas Boden kommer Reinxeed som i huvudsak är Tommy Johanssons baby. Han sjunger och spelar både gitarr och keyboards. Första skivan kom 2008 och därefter har de släppt ett alster varje år så nu är det alltså dags att bedöma fjärde skivan ”1912”. Den handlar mycket riktigt om Titanic.

Tommy har vid något tillfälle sagt att han började spela gitarr efter att ha sett Gary Moore spela ”Out in the fields” och sjunga efter att ha sett Sebastian Bach i ”18 and life”. Andra stora influenser är Helloween och Stratovarius vilket framgår tydligt av musiken. Det är symfonisk power metal för hela slanten då trummorna smattrar, sången ligger högt i tonläge, synthmattorna dånar i bakgrunden och gitarrerna ylar.

Vid första genomlyssningen hör jag inte skillnad på låtarna då alla tycks vara stöpta i samma form. Efter två genomlyssningar har fortfarande ingen enskild låt utkristalliserat sig. Efter tredje genomlyssningen ger jag upp. Detta är ingen låtskiva där man hittar några favoritlåtar. Allt smälter ihop och bildar en enhet. Antingen älskar man detta och diggar sig igenom hela albumet eller så blir man lite uttråkad för att allt låter lika.

Jag ger betyget godkänt för att de ändå lyckas få till själva soundet men för att komma upp på betygsskalan krävs mer minnesvärda låtar och variation.

 

www.myspace.com/reinxeednorth

 

6/10

Peter Dahlberg

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna