E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Lionville – Lionville (Avenue of Allies/SPD)

 
1. Here by my side uptempo
2. With you
3. Centre of my universe
4. Thunder in your heart
5. The world without your love
6. Power of my dreams
7. No end in sight
8. The chosen ones
9. Over and over again
10. Dreamhunter
11. Say goodbye

 

Lionville är ett AOR-projekt med italienske gitarristen Stefano Lionetti som huvudman. Han är uppbackad av några av de mest lovande namnen på Italiens melodiösa rockscen; keyboardisten Alessandro Del Vecchio (Edge of Forever, Eden´s Curse), trummisen Pier-Paolo Monti (Shining Line) samt svenske kanonsångaren Lars Säfsund (Work of Art, Enbound).

Resultatet är en riktigt smakfull AOR-macka med västkustsallad. Låtkvalitén är hög rakt igenom och variationsrikedomen är imponerande. Lionville kan även skryta med högklassiga musiker. Gäster som Bruce Gaitsch (Richard Marx, Chicago, Peter Cetera), Tommy Denander (Sveriges Steve Lukather), Sven Larsson (Street Talk) bidrar med det där lilla extra som får låtarna att sticka ut i mängden. Men en melodiös rockplatta är ingenting utan sång i världsklass och den detaljen ombesörjer Lars Säfsund. Känsliga ballader, gungande västkustbitar, rungande AOR – allt klarar Säfsund med briljans.

Det enda jag har att anmärka på är bristen på bandkänsla. Det här är en samling finfina låtar, men Toto, Survivor, Work of Art och alla andra givna referenser utstrålar även en helhet som det här projektet inte riktigt lyckas med. Låt dock inte den kommentaren hindra ett inköp om du gillar melodiös rockmusik med 80-talskänsla. För det här hör till det bättre inom genren.

 

www.lionville.it

 

Betyg: 8/10

Jukka Paananen

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna