E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

FERGIE FREDERIKSEN - Happiness is the road (Frontiers Records)

 
Angel (Mirror To Your Soul)
Elaine
First To Cry; Follow Your Heart
Happiness Is The Road;
I Still Believe In Love
Lyin’ Eyes
Love Waits For No One
Writing On The Wall
The Future Ain’t What It Used To Be
The One
The Saviour

 

Fergie har gjort en skiva med Trillion, en skiva med Le Roux, en skiva med Toto och en skiva med Tommy Denander. Inga uppföljare. Därför känns det glädjande att han nu kommer med sin tredje soloplatta (om man räknar in alias-skivan David London).
Vi vet alla att han är en suverän sångare från tidigare prestationer. Många vet också att han varit mycket svårt sjuk i levercancer det senaste året. Därför är det så glädjande att kunna berätta att han låter lika stark och fräsch som tidigare. På skivan hörs inga spår
av att han skulle varit nära döden. Fan, det hörs inte ens att mannen är 60 år!
 
Skivan är späckad med högklassig AOR och en del kanske invänder mot att några låtar gjorts med andra artister tidigare som "Love waits for no one". Själv tycker jag bara att de smälter in ypperligt och tyder på god smak. Dennis Ward har producerat med den äran. Det låter klassiskt, luftigt men samtidigt nutida. Mycket pianospel istället för synthar ger den rätta klassiska känslan som jag tror att Fergie vill förmedla på låtar som t ex titellåten. En låt som kunde vara gjord av Toto och Journey runt 1979-80. "Elaine" är ett annat exempel på Fergie i högform.
Ruggigt bra låt! Avslutande "The Savior" är en annan favorit på skivan. Skönt keyboardspel där! Det finns fler bra låtar, ville bara nämna några.....
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att jag var lite skeptisk till denna skiva överhuvudtaget i början. Trodde det skulle låta desperat och skitnödigt. Såå fel! Fergie ger allt och sjunger med en livskraft som bara någon som gjort samma resa kan förmedla. Stort! 

http://fergiefrederiksen.com

www.myspace.com/fergiefrederiksen


 
8 / 10
 
Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna