E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

LODGIC – Nomadic Sands (Yesterrock/Universal)

 
Romance
Stand Back
Lonely Man
Red Light
Rise & Fall
Push So Hard
In The Cards
Nomadic Sands
Linda Sue
Bringing Me Back

 

Genesis ”Invisible touch”, Peter Gabriel ”So”, Yes ”90125” och Mr Mister ”Welcome to the real world” – Vad har de gemensamt förutom att vara fyra klassiska plattor från 80-talet?

Den gemensamma nämnaren är Lodgic – ”Nomadic sands” från 1985. Denna återutgivning har länge varit ett eftertraktat objekt för vinylsamlare, och släpps nu för första gången på CD. Produktionen är snygg och signerad David Paich, Tom Knox och Steve Porcaro. Då tänker man förstås genast Toto men inte i detta fall. Tänk då hellre de fyra klassiska plattorna som jag nämnt ovan. Där har ni en idé hur Lodgic låter rent soundmässigt.

Om man vill ägna sig åt lite namedropping kan jag nämna att Billy Sherwood sjunger och spelar bas på denna skiva. Han skulle senare återses på skivor med Yes, Toto, Paul Rodgers, Yozo med flera. Som sagt, de får till soundet men sen kommer kruxet. Låtarna!

My god, det var länge sen jag hörde något så intetsägande. Jag förstår att det bara blev en skiva för dessa killar. Här finns tyvärr ingenting att bygga vidare på. Det är som att ett stort intet kommer in i din stereo och våldför sig på den med ett förföriskt sound. Därefter lämnas ett eko, ett avtryck, ett begär efter att spela någon av de fyra omnämnda plattorna ovan. I samma stund som du sätter in valfri CD i spelaren så faller denna i total glömska. Du kommer på dig själv med att förneka att du ens hört denna skiva för du kommer inte ihåg någonting ifrån den. Absolut ingenting. Tomrum. Space. Blankt.

 

2 / 10  (för sound och framförande)

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna