E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

KING KOBRA – King Kobra (Frontiers Records)

 
1 Rock This House
2 Turn Up The Good (Times)
3 Live Forever
4 Tear Down The Walls
5 This Is How We Roll
6 Midnight Woman
7 We Got A Fever
8 Tope Of The World
9 You Make It Easy
10 Cryin' Turns To Rain
11 Screamin' For More
12 Fade Away

 

King Kobra har återförenats minus sångaren Mark Free. Nu heter sångaren Paul Shortino och har sjungit i grupper som Quiet Riot och Rough Cutt tidigare. Han når förstås inte upp till Mark Frees nivå men har en okej hes rockröst. Efter att ha lyssnat igenom skivan så undrar jag vad som hänt med låtskrivandet?

Det är svårt att tro att detta är samma personer som låg bakom guldalbumen ”Ready to strike” och ”Thrill of a lifetime” från mitten av 80-talet. Här finns inga minnesvärda melodier eller ens coola hooks. Dussinvara och skåpmat är det mina stackars öron får utstå. Låten ”Live forever” gör dock sitt bästa och lyckas någorlunda.

Därför kommer denna skiva tyvärr inte att bli den Fenix som bandet kanske själva hoppas på. Tänker jag lite cyniskt kanske detta bara är gjort för att uppmärksamma namnet för en turné på gamla meriter. Jag befarar att det är så, för King Kobra anno 2011 har ingenting att tillföra varken till gamla fans eller nya lyssnare, sorgligt nog….

Köp hellre: King Kobra - ”Ready to strike” (1985) - den har ett lite ruffigare sound och fantastiska låtar som håller än idag. Uppföljaren ”Thrill of a lifetime” (1986) är softare och låter mer som en typisk 80-talsproduktion.

 

www.myspace.com/kingkobrarock

 

3 / 10

Peter Dahlberg

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna