E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

CIRCLES - The Compass (Basick Records)

 
1) The Frontline
2) Clouds Are Gathering
3) ACT III
4) Eye Embedded
5) The Design
6) Ruins
Perry Kakridas: Vocals
Ted Furuhashi: Guitar
Dave Hunter: Drums
Matty Clarke: Guitar
Drew Patton: Bass
 

 

Minialbum tillhör inte vanligheterna men nog borde fler ta efter dessa australiensare då endast sex spår räcker för mätta ens musikaptit. Tekniskt fulländat, varierat till tusen och både progressivt och tung metal presenteras i en rad olika tappningar.

Det första som dyker upp när jag hör Circles är de många dragen från Cohed and Cambria, både gällande sång samt en hel del musikaliskt. Andra band som känns närstående är Faith No More och i vissa stunder även Tesseract.

Skriksången sticks in med fingertoppskänsla mot skönsången vilket ändå är det dominerande inslaget. Melodiska partierna blandas upp med så tungt att blymetal är en för lätt benämning, en del taktsektioner med lekfullhet ala System of A Down gör ju inte saken mindre varierad. Jo här är det många lovord men utan att ha några som helst förväntningar så slog också låtar som Clouds Are Gathering och Ruins knock på mig.

Musiken kräver dock en del av lyssnaren så ha den som bakgrundsmusik är nog inte att föredra. Första fullängdaren lär komma 2012 så till dess får vi avnjuta denna 6 – spårs variant.

www.myspace.com/listentocircles

www.circlesband.com

 

8/10

Conny Myrberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna