E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

MILLION $ RELOAD – A Sinner´s Saint (Frontiers Records)

1. Fight The System
2. Bullets In The Sky
3. Blow Me Away
4. Can't Tie Me Down
5. Broken
6. I Am The Rapture
7. Wicked
8. Smoke N Mirrors
9. Headrush
10. Pretty People
11. It Ain't Over
12. Protest
 

 

Vad sägs om dos sleazing rock från Belfast I Irland?

De verkar ha lyssnat en hel del på ”gamla” Ac/Dc, The Faces, Guns n Roses, The Quireboys och liknande. Rak ärlig rock med andra ord. Som de själva också säger att de vill frälsa världen med. Frågan är förstås om världen vill ta emot detta evangelium.

Det som slår mig när jag lyssnar att här finns en del ”good shit” men att sångaren blir lite enerverande att lyssna på i längden. Han tar ofta i på sitt yttersta och är kanske inte heller riktigt så bra som han verkar tro själv. Sångstilen är väldigt lik Jockes i Hardcore Superstar. Jag vet att många tycks uppskatta detta sätt att sjunga. Jag uppskattar det inte riktigt. För att inte framstå som en alltför gnällig farbror så ger jag ändå låtarna en andra chans. De är inte så tokiga. Med en annan sångare kunde detta blivit riktigt bra. De knäcker Airbourne i alla fall med hästlängder. Men hade det varit The Answers nya skiva hade jag höjt den till skyarna.

Nu får jag dock sansa mig lite och se verkligheten i vitögat. Låtarna är helt okej även om gitarrerna kunde låta ännu skitigare. Mer Slash typ. Som skivdebut måste jag ändå säga att den klart duger. Nä, jag ska nog ta i lite och säga att den är bra rakt igenom med några toppar som ”Broken”, ”Smoke n mirrors” samt ”Bullets in the sky”.

www.milliondollarreload.com

www.myspace.com/milliondollarreload

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna