E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

CLOUDSCAPE – New Era (RoastingHouse)

01. Silver Ending
02. Share Your Energi
03. Kingdom Of Sand
04. Pull The Brake
05. Seen It All Before
06. Your Desire
07. Voyager 9
08. Simplicity - Huh
09. Before Your Eyes
10. Violet Eve
11. Into The Unknown
12. Heroes

 

Okej, jag erkänner. Detta är en ruggigt bra platta, men först måste man knäcka koden. Jag tog inte alls den till mig först (skivan alltså) men efter att jag skalat bort de två första låtarna plus en till, samt ändrat i låtordningen, så blev det helt annat ljud i skällan!

Cloudscape har verkligen jobbat med nya skivan. Låtsnickeriet håller världsklass och arrangemangen är riktigt finurliga och ger låtarna ytterligare dimensioner. Mike sjunger löjligt bra och växlar ledigt mellan att låta arg eller bara sjunga. Det sker så naturligt också. Ingenting låter tillgjort. Musiken har en dynamik och variation som bara de allra största kan frambringa. Gitarristerna låter som att de gått i Zakk Wyldes skola och sämre kan man ju gå i.

Synd då bara att skivan öppnar med två så fattiga låtar. Mitt tips är, som sagt, att bortse från dem och lyssna på skivan i följande ordning:

Seen it all before (variationsrik), Kingdom of sand (innovativ och melodisk), Pull the brake (lugnaste spåret), Your desire (bulldozern), Heroes (allsångsvarning), Before your eyes (innovativ och melodisk), Voyager 9 (episk), Simplicity…huh…(titeln säger ganska mycket) , och till sist, Into to the unknown (melodisk).

Där har ni 48 minuter rent ”melodisk progressive metal-godis”. Inte en sekund känns onödig. Trots mitt övergrepp på skivan och låtordningen, eller tack vare kanske jag ska säga, så vill jag placera New Era i toppskiktet inom genren! Ugh, jag har talat!

www.cloudscape.se

www.facebook.com/cloudscapesweden

 

9 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna