E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

RIVAL SONS – Head Down (Earache Records)

1. KEEP ON SWINGING
2. WILD ANIMAL
3. YOU WANT TO
4. UNTIL THE SUN COMES
5. RUN FROM REVELATION
6. JORDAN
7. ALL THE WAY
8. THE HEIST
9. THREE FINGERS
10. NAVA
11. MANIFEST DESTINY PT.1
12. MANIFEST DESTINY PT.2
13. TRUE
 

 

På skivomslaget ser vi en död fågel som är omslingrad av två ormar. Inget glatt omslag direkt även om färgerna är relativt ljusa. Enligt gitarristen speglar det deras musik väldigt väl. Jag kan bara hålla med. Det nya albumet är lite mörkare än föregångaren. Mer splittrad och tveksam. Visst finns det här låtar som är en direkt fortsättning på förra albumet men de experimenterar mycket mer och tar ut svängarna ordentligt. Lyssna bara ”Wild animal” som skulle göra Stone Roses gröna av avund. Likaså Kinks-riffiga ”Until the sun comes”.

För att inte tala om den flummiga ”Manifest destiny pt 1 & 2”. En distad kakofoni som inte tar vägen någonstans. Den borde ha stannat i replokalen om ni frågar mig.

Men här finns även fina balladen ”Jordan” som bäst kan beskrivas som spirituell och i Free:s anda. Eftersom jag gillar Free så gillar jag även detta. Överraskande nog får vi också en boogie-låt till livs ”All the way”. En historia i berättande stil likt de som Y & T ibland brukar göra. Vidare bjuds vi på ett akustiskt litet gitarrstycke på två minuter. Lite lågmäld men behaglig.

Ni som väntar er en ny Zeppelin-låt i form av ”Pressure and time” får det i inledande ”Keep on swinging”. Även ”You want to” zeppar på rätt bra också. Om inte ännu mer….

Sammanfattningsvis är det en ganska rolig skiva att lyssna på. Vi som är lite äldre letar efter vilka influenser som hörs i låtarna. Ni som är yngre får bra och skön rock att lyssna på. Antagligen finns det musiknördar bland er också så skäll på mig bara. Självklart hittar ni också influenser.

Betygsmässigt vill jag ge den betyget genomgående bra med några toppar även om jag alltid hoppar över manifest-partiet.

www.rivalsons.com

www.facebook.com/rivalsons

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna