E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

RICK SPRINGFIELD – Song For The End Of The World (Frontiers Records)

1 Wide Awake
2 Our Ship's Sinking
3 I Hate Myself
4 You And Me
5 Gabriel
6 A Sign Of Life
7 My Last Heartbeat
8 Joshua
9 Love Screws Me Up
10 I Found You
11 Depravity
12 One Way Street
13 Let Me In
14 My Dui

 

Förhandsrapporten om denna skiva var att fansen från 80-talet skulle bli helt lyriska. Den klassiska Rick Springfield var tillbaka i gammal god form. Nja, det visade sig vara en sanning med modifikation som man säger. Den låter snarare som en naturlig fortsättning på förra skivan från 2008. Eller något sämre kanske till och med. Rick envisas med att baka in sina rock/pop-låtar i ett Green Day-liknande slammer som inte alls är särskilt klädsamt. Inte för mina öron i alla fall.  Jag hade hoppats på en ny skiva i stil med ”Rock of life” eller den ännu mer klassiska ”Living in Oz”. Så ni som går omkring med samma förväntningar kan lägga dessa åt sidan. Den låt som kommer närmast den klassiska Rick Springfield är avslutande ”One way street” som låter lite annorlunda mot övriga låtar. Så tack för den.

Trots mina modesta invändningar mot ljudbilden så gillar jag även ”My last heartbeat” som låter lite som om Filter möter Rick Springfield ungefär. ”A sign of life” kommer nog att tilltala många också med sitt lite reggaeaktiga gitarriff a la The Clash.

Plattan innehåller däremot ingen ballad vilket jag tycker är lite synd. Jag minns den fantastiska ”The Power of love (tao of love)” från 1985. En ballad hade även brutit av lite och skapat mer atmosfär till skivan.

Vidare hade det varit på sin plats med lite mer keyboards på skivan. Då hade det kunnat bli riktigt bra. Det hade mer känts som den klassiska Rick Springfield. Lite mer pop och mindre rock.

Men men, nu är det som det är, och låtarna i sig är inte alls dåliga men de kunde klätts lite bättre som sagt. Den är ändå klart godkänd.

Favoritspår:  ”One way street”

 

www.rickspringfield.com

www.facebook.com/Official.Rick.Springfield

 

6 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna