E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

TOKYO – San (Yesterrock)

DON'T WANT YOUR MONEY
NEED ANOTHER LOVE
DON'T RUN WAY
TOO HIGH
EMIKO
JEALOUSY
INVISIBLE
CAROLINE
GOLDEN TIME
SUMMERDAY
ONE STEP AWAY
DIANA
YOU'RE A LIAR
SEE YOU AGAIN
TOO HIGH
OCEAN OF LOVE

 

Västkustrock förknippas ju ofta med Frankfurt i Tyskland. Nä, inte riktigt kanske, men denna gång sker ett undantag. Härifrån kommer nämligen TOKYO, vilkas tredje platta från 1983 ska avhandlas här nedan. Även om produktionen är lite ruffig i kanterna och inte riktigt lika slick som exempelvis Airplay och Toto, så finns här mycket att hämta. Stämsången är snygg och genomarbetad enligt amerikansk modell. Sångaren (bandet har tre sångare) låter ganska lik Bobby Kimball i forna dagar.

En av plattans bästa låtar ”Too high” finns även med som ett nyinspelat bonusspår. I nyinspelningen låter det mer modernt och mindre västkust. Kul att ta del av det. Bägge versionerna är kalas hur som helst!

Även om låtarna i sig inte knäpper Toto på näsan så är det mycket lyssningsvärt. Plattan sjuder av spelglädje och respekt inför förebilderna. Sången sitter, bassisten knäpper iväg sköna ljudbubblor och syntharna låter härligt retro. För oss som missade detta på det glada 80-talet ges här en ny chans att utöka skivkatalogen. De två första finns att köpa också och släpptes förra året. Dessa är beställda och kommer inom kort att ingå i undertecknads skivsamling!

 

6,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna