E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Love De Vice – Silesian Night 11.11.11 DVD (Metal Mind Production)

1. Another Day
2. Frosty Morning
3. Minutes Of Joy
4. Megiddo
5. When A Blind Man Cries
6. With You Now
7. Say No
8. Winter Of The Soul
9. Letter In ‘A’ Minor

 

Progressive eller symfonisk rock verkar ha sitt säte i Polen för här leveras det ena efter andra bandet inom genren. Ännu en ny bekantskap vilka spelade in sin första dvd i den anrika Wyspianski  Theatre i Polen. Bandet grundades 2007 och debuten ‘Dreamland’ når butikerna 2009. Fem man starka bandet där för mig det senaste tillskottet Jacek Melnicki (ex Riverside) på keyboard är den mest namnkunniga. Tiden för inspelningen är som titeln förtäljer.

Kvällen till ära har gruppen ytterligare två musiker på scen, musiken är av rätt traditionell karaktär inom den progressiva rocken och kan kanske beskrivas ligga mellan de gamla stora banden som Pink Floyd och den lite mera neoprogressiva. Sången och det jämna tempot konserten igenom ger oss kanske inte en sådan där aha upplevelse, mer en avslappnande känsla där åskådaren lugnt kan luta sig tillbaks och passivt inta musiken. Ju längre konserten pågår blir det dock mer och mer som man är fast i det återkommande tempo och atmosfäriska likt en drog.  

Tog ett par gånger innan jag fick till mig konceptet men känns ändå bara godkänt då jag tycker att även det visuella är en stor del på konserter. När musik som denna presenteras skulle kanske en projektor där passande filmer/videos vara ett bra komplement? Här har man lagt på i efterhand.

Ett spår Say No kan du avnjuta här!

 

http://lovedevice.pl/pl/

 

6/10

Conny Myrberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna