E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Aerosmith – Music from another dimension! (Deluxe version) (Columbia/Sony)

1. Luv XXX
2. Oh yeah
3. Beautiful
4. Tell me
5. Out go the lights
6. Legendary child
7. What could have been love
8. Street Jesus
9. Can't stop lovin' you
10. Lover alot
11. We all fall down
12. Freedom fighter
13. Closer
 
14. Something
15. Another last goodbye
Bonus cd
1. Up on the mountain
2. Oasis in the night
3. Sunny side of love
Dvd
1. Same old song and dance
2. Oh yeah
3. Rats in the cellar
4. Train kept a-rollin´

+ intervjuer och fotogalleri

 

Det är många som har höga förväntningar på ett nytt Aerosmithalbum och det är gruppen väl medveten om. Music from another dimension är till brädden fylld med låtar där det finns något för oss alla. Till och med den som rankar Joe Perrys soloalbum som kvalitetsmusik.

De som förmodligen gillar skivan bäst är de fans som tillkommit under 90-talet. Låtar som ”Beautiful”, “Tell me”, ”Legendary child”, “What could have been love”, “Can´t stop lovin' you”,” Lover alot”, “We all fall down” och “Another last goodbye” hör alla till kategorin presumtiva radioplågor och kommer sannolikt också att bli det. Steven Tylers sångröst må ha varit mig otrogen ett antal gånger men lik förbannat kan jag inte låta bli att fascineras av hans förmåga att fängsla trots att låtarna uteslutande är avsedda för greatest hits-publiken.

Det är väl egentligen bara ”Out go the lights” och ”Street Jesus” som jag anser platsar i en kommande liverepertoar. I den förstnämnda får Aerosmiths hemliga vapen, rytmsektionen, bära upp låten och visar att de rent av skulle kunna inspirera Billy Squier till att återuppta sin karriär. ”Street Jesus” är en uppdaterad ”Toys in the attic”, dock lite för utdragen för att kunna få samma status, men de skitiga gitarrerna och monstersvänget finns där som för att visa gruppens ursprungliga jag.

Joe Perry får utrymme som inte känns relevant. Att han får sjunga låtarna ”Freedom fighter” och ”Something” är väl ok, men de ska ligga med på bonusskivan ihop med den Tom Hamilton-sjungna ”Up on the mountain”, ”Oasis in the night” (Perrys tredje Lou Reed-influerade pratsånginsats) och ”Sunny side of love” (om det är så Steven Tylers soloplatta skulle låta – urk!). Albumets slutbetyg skulle rent av ha nått en sjua utan ett par av balladerna och Perrys bidrag, men som den är nu blir helhetsintrycket inte mer än godkänt.

Bättre än godkänt är däremot bonusdvd:n. Aerosmith är ett kanonband live och de tre klassikerna ”Same old song and dance”, ”Rats in the cellar” och ”Train kept a-rollin´” kommer i utvecklade jamversioner.


www.aerosmith.com

 

Betyg: 6/10

Jukka Paananen


 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna