E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Morph - Sintrinity (Progress Records)

1. A Breath Away
2. At the Crossroads
3. Reaching For You
4. Wake Up
5. The Final Blow
6. It Feels Like the End
7. The Journal
 
Attila Bokor - vocals, guitars, bass, keyboards
Richard Sandström - drums

 

Tvåmanna-projektet Morph och deras platta  Sintrinity är helt klart en av årets trevligare upptäckter. Med tydliga influenser från bland annat Porcupine Tree och Dream Theater får de mig stundtals att tappa hakan. På ett lekfullt sätt tar de ut svängarna och levererar musik på en nivå som bör få mer namnkunninga branschrävar att nervöst börja hålla koll i backspegeln.

Musikaliskt och sångmässigt är det top notch rakt över. Jag är extra imponerad av Richard Sandströms trumspel som i mina öron påminner en hel del om både Neil Peart, Mike Portnoy. Låtmaterialet på Sintrinity har relativt stor spännvidd. Möjligtvis så är det lättare att ta till sig musiken om man tränat upp öronen på progressiv rock innan. Faktum är att låtarna inte tillhör typen som sätter sig omedelbart. Lite spänstigt tuggmostånd får man räkna med när man snurrar igång CD-spelaren. Detta brukar å andra sidan borga för en desto längre "livslängd" på låtmaterialet.

Personligen så skulle jag kanske önska ett par låtar innehållande partier som bjuder på lite tyngre rakare riffande. Detta skulle utgöra en skön kontrast till, och kanske ytterligare lyfta, de mer komplexa och "krävande" låtarna. Oavsett detta så är Morph och Sintrinity något som älskare av progressiv rock bör hålla utkik efter.

Teaser youtube

 

Betyg 7/10

Eric Eklund

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna