E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Outloud – More Catastrophe (AOR Heaven)

Saints On Fire
Cross The Line
Mr. Long Gone
The Last Days Of December
Falling Rain
We Run

 

Grekland är ett land som aldrig representerats i min CD-samling. På vinyl fanns dock, i min grönaste ungdom, ett exemplar av Demis Roussos – Forever and ever. Ett faktum som för övrig ofta ljudligt ventileras av vissa personer i min närhet när begreppet ”god musiksmak” diskuteras.

Nu verkar det ändå som att det inom kort kommer att finnas ett grekiskt inslag i min samling. Detta kommer i såfall med stor sannolikhet vara i form av det grek-amerikanska bandet Outloud. Innan jag tog på mig uppgiften att recensera deras EP ”More Catastrophe” hade jag ingen kännedom alls om bandet. Nu, efter att ha lyssnat igenom plattan ett antal gånger, så tyckar jag att det känns riktigt lovande och jag ska snarast sätta tänderna i de två fullängdare de släppt tidigare.

Det blir aldrig vare sig för tufft eller för sentimentalt, men det är hela tiden fart framåt och snyggt framfört. Gitarrspelet är drivet med en del sköna tvin-guitars och sånginsatserna från Chandler Mogel är riktigt starka.  Som jämförelse kan jag tycka att bandet stilmässigt rör sig i ungefär samma härad som bland andra Pretty Maids. Äran/skulden till likheten mellan dessa band kan nog till stor del tillskrivas Tommy Hansen, som utöver Outloud och Pretty Maids även jobbat tillsammans med bl.a. Helloween och TNT. 

Är du sugen på refrängstark rock som utöver ovan nämnda band även jämförts med tidiga Riot så bör du ge Outloud en chans.

 

Betyg 6/10

http://www.outloud-rock.com/

 

Eric Eklund

 

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna