E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

MICHAEL THOMPSON BAND – Future Past (Frontiers Records)

1 High Times
2 Can't Be Right
3 Future Past
4 When You Love Someone
5 Here I Am
6 Beautiful Mystery
7 Break Me Down
8 End Game
9 Gypsy Road
10 Can't Miss 2012
11 Fight For Your Life
 

 

Michael Thompson är en av dessa tysta hjältar som spelar gitarr på en uppsjö av plattor. Han har bland annat spelat på skivor av Cher, Michael Bolton, Andy Fraser och till och med Michael Jackson. Tack vare David Foster har han spelat på många skivor som denne producerat också.

1983 bildade han egna bandet Slang som senare vid skivutgivning 1989 skulle heta Michael Thompson Band eller MTB som det förkortas. Tack vare återutgivningen 2007 på Frontiers records är det nu (äntligen) dags för platta nr 2!

Soundet är väldigt amerikanskt och välproducerat. Michael har även hittat en mycket stark sångare i Larry King vars röst är lite djup, raspig men samtidigt känslosam och uttrycksfull. Musiken i sig är melodisk AOR av högsta klass inte helt olikt Richard Marx, Stan Bush, John Parr och Michael Bolton. Ovanpå allt detta svävar David Fosters själ och färgar av sig också. Nu kanske ni tror att det låter 80-talssunkigt om det hela men se det gör det inte! Här är en utsökt balans mellan det gamla sättet att skriva låtar och den nyare tekniken. Ruggigt bra! Som en bonus har de även spelat in ”Can´t miss” från första skivan igen. Godis!

Favoritspår: ”Can´t be right” – välskriven, välspelad och välsjungen!

 

michaelthompson.cc

myspace


8 / 10

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna