E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

GRAND PRIX – Samurai (Rock Candy) återutgivning 2012

1. Give Me What's Mine
2. Shout
3. 50/50
4. Here We Go Again
5. Countdown To Zero
6. Somewhere Tonight
7. High Time
8. Never Before
9. Freedom
10. Samurai
11. Keep On Believing (live)-bonus
12. Feels Good (live)-bonus
 

 

Robin McAuley är en gudasänd sångare som likt Mark (Marcie) Free aldrig fått det där riktigt stora lyftet men som alltid varit inblandad i högkvalitativa skivalster. Denna skiva från 1983 är inget undantag och gillar du välproducerad melodisk rock med makalösa låtar så kanske du redan har denna i din ägo. Om inte så är det hög tid att införskaffa den. Skivbolaget Rock Candy har precis gjort en återutgivning med två livelåtar som bonus.

Ni som var med minns säkert att efter KISS ”Creatures of the night” skulle alla band med minsta studiobudget ha det där smällfeta trumljudet som Eric Carr hade i ”I love it loud”. Grand Prix ville inte vara sämre och skrev ”Shout” som dundrar på rejält och refrängen lyfter vilken hockeyarena som helst till skyarna!

Det roliga med denna skiva är att när jag lyssnar på den idag låter den fortfarande lika bra som förut. Trots ett visst 80-tals sound så låter den ändå fräsch. Kanske tack vare att Grand Prix inte helt gick i fällan med ett alltför tidsmässigt sound. Syntharna ligger snyggt i mixen och tar lagom mycket plats medan fokus ligger på låtarna och sången/stämsången. Jag skulle till och med vilja sticka ut hakan och säga att det är en progressiv touch på dem som hela tiden gör att de hålls levande i lyssnarens öron.  Lyssna bara på ”50/50” och försök säga emot mig. Annars är ”Never before” en personlig favorit med sitt gungiga och svängiga arrangemang.

Skivan är dock helgjuten och är lätt en av 80-talets bästa melodiösa rockskivor. Gillar du Journeys ”Frontiers”, Asias debutalbum, Europes ”The final countdown”, Survivors ”Eye of the tiger” eller Night Rangers ”Dawn patrol” så gillar du garanterat detta med!

 

9 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna