E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Sonisk Blodbad - Dark spring (Inner Robotic Records)

1 Sonisk Blodbad
2 Somewhere Along The Line
3 Koffår svikta du?
4 Det er ingen teatertriks
5 Dark Spring
6 Varför svek du?
7 Blue Room
8 Cold Winter
 

 

För cirka ett år sedan recenserade jag en vinyl-maxisingel från denna norska grupp. Nu släpper de en fullängdare som dock inte innehåller helt nytt material eftersom maxisingelns låtar finns med bland de 8 låtarna. Deras musik kan karakteriseras som Electro/Experimentell/Gothic och på denna platta kanske med tyngdpunkt på de två förstnämnda genrerna.

Jag var försiktigt positiv om deras maxisingel men jag måste säga att denna känsla finns inte kvar efter att ha lyssnat några gånger på det nya alstret. Här finns alltför många (i mitt tycke) helt meningslösa låtar med elektroniskt ploppande som snarare stör än tillför något musikaliskt. Visst, här finns gott om schyssta ljudlandskap och en del svängiga partier men jag saknar de melodiska grunderna som åtminstone jag vill ha i musiken. Om jag skall vara riktigt kritiskt (och det måste man få vara ibland) så förmodar jag att vem som helst skulle kunna skapa något liknande ifall man hade tillgång till en schysst synt eller samplingsutrustning. Och de sångpartier som nu också lagts på (t ex i den remixade ”Blue room”) är faktiskt rent förskräckligt falska.

För att i någon mån moderera mitt utlåtande något får jag till sist upprepa (liksom i förra recensionen) att låten ”Varför svek du?” är riktigt bra och ett exempel på där Electro/Ambient-stilen ibland kan vara utomordentligt tjusig. På den här låten svävar man iväg på ett mycket skönt sätt. Den här låten räddar betyget till att bli nästan godkänt.

www.myspace.com/soniskblodbad

 

Betyg: 4 av 10

Karl-Göran Karlsson

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna