E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

DEATH BY ARMBORST – EP (Egenproducerad)

1. Snake – 3.07
2. Factory – 2.00
3. High price – 2.22
4. Whore – 3.17
 

 

Om The Hives skulle skaffa barn tillsammans med The White Stripes så skulle det kunna heta Death By Armborst. Lägg till lite fingret i luften-attityd och några stämbandsknutor så har du hela den genetiska strängen kartlagd.

Kvintetten från Göteborg vann årets Manifestgala för osignade band och torde ha en strålande tid framför sig.  Inledande ”Snake” borrar sig in direkt och släpper inte taget förrän låten är slut. Med Iggy Pops energi och Johnny Rottens attityd så spottar, fräser, skriker och sjunger sig sångaren sig igenom låten. Bandet backar upp snorbra med skön tajt rock´n roll a´ la ett ungt AC/DC.  Infektiöst är bara förnamnet!

Efterföljande ”Factory” är mer punkig och sångaren Fabian fortsätter att generöst sprida ut sina stämband och även om låten är ganska ordinär är den också lika snabbt över och ”High price” tar vid. Låter väldigt mycket Hives i mina öron. Avslutande ”Whore” är mer långsam och teatralisk i sin framtoning och lite åt Nick Cave och White Stripes-hållet.

Ljudet är förstås demoaktigt eftersom det är just en demo, men skulle killarna få släppa en lagom producerad skiva så snackar vi ny svensk skivklassiker. Det får inte slipas för mycket då råmaterialet inte får gå förlorat. Lite fetare ljudbild bara!

www.myspace.com/deathbyarmborst

www.facebook.com/dbamusic

 

8 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna