E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Cage - Supremacy of Steel (Music Buy Mail)

1. Bloodsteel
2. The Beast Of Bray Road
3. King Of The Wasteland
4. Metal Empire
5. War Of The Undead
6. Flying Fortress
7. Doctor Doom
8. Annaliese Michel
9. Braindead Woman
10. The Monitor
11. Hell Destroyer vs. Metal Devil

 

Cage är ett San Diego-baserat powermetal band som nu släppt sin sjätte fullängdare. Deras kännetecken är framför allt sångarens Sean "The Hell Destroyer" Pecks otroliga röstomfång. En mix av King Diamond, "Ripper" Owens och varför inte Rob Halford skär igenom en ljudmatta lagd av gitarristerna Steve Brogden och Dave Garcia tillsammans med bassisten Pete Stone och batteristen Norm Leggio (Psychotic Waltz).

Första sekunden i inledande spåret Bloodsteel, tillsammans med introt i "King of The Wasteland", är nog de enda lugna stunderna på detta väldigt energiska album. Det är sedan fullt ös och när plattan tar slut efter en timme är jag genomsvett. Förutom sången så har även musiken likheter med nämnda band King Diamond och Judas Priest, till dessa skall också läggas Iced Earth. Detta stör mig dock inte mycket då de två sistnämnda tillhör favoritskaran.

Redan vid första genomspelningen blir jag charmad och knockad av det enorma öset och detta är en CD som kommer (och ska) att spelas på hög volym i bilen, var så säkra.

Favoritlåtar är "King of The Wasteland", "War of The Undead" och "The Monitor" 

Många skulle nog skriva av detta band som ett KD/JP ripoff men det gör inte jag, jag ser hellre Cage som senaste fulländningen i powermetallens långsamma men dock intressanta evolution.

 

Betyg 8/10

Joachim Hansson

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna