E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

TRIXTER – New Audio Machine (Frontiers Records)

1. Drag Me Down
2. Get On It
3. Dirty Love
4. Machine
5. Live For The Day
6. Ride
7. Physical Attraction
8. Tattoos & Misery
9. The Coolest Thing
10. Save Your Soul
11. Walk With A Stranger
12. Heart Of Steel (bonus acoustic track)

 

New Jersey-baserade bandet Trixter nådde vissa framgångar i hemlandet i början av 90-talet. Min research visar att det handlar om glam metal och det hann bara bli två plattor innan ett visst sound från Seattle tog över musikvärlden. Jag gillar det serietidningsaktiga omslaget från första skivan som kom 1990. Hade varit kul om de spunnit vidare på det inför sin comeback nu 2012. Men jag får koncentrera mig på musiken istället.

Konceptmässigt verkar inget ha hänt. Nya skivan är en logisk, kanske något vuxnare, fortsättning på tidigare alster. Gitarristen låter ganska så Eddie Van Halen-influerad i sitt sätt att spela sina riff. Sångaren har en bra röst som passar musiken och blir aldrig för gäll eller skrikig.

Jag fastnar mest för den lite Nelson-inspirerade ”The coolest thing” som med sitt akustiska driv sticker ut lite och griper tag.  ”Rock n roll will save your soul..” skanderar de vidare och jag instämmer nickande. ”Live for the day” är också lyssningsvärd. Likaså partylåtarna ”Dirty love” och ”Machine”.

Sammanfattningsvis  har vi här en kvalitativ skiva för er som gillar välgjord men något gubbig glam metal. Här finns många välskrivna låtar med små finesser här och där som förhöjer nöjet för lyssnaren. Betyget blir därför genomgående bra med några toppar.

www.trixterrocks.com

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna