E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

CRAZY LIXX – Riot Avenue (Frontiers Records)

1. Whiskey Tango Foxtrot
2. Young Blood
3. Riot Avenue
4. Fire It Up
5. Downtown
6. In The Night
7. Church Of Rock
8. Heatseeker
9. Sweet, Bad & Beautiful
10. Be Gone
11. Only The Dead Know

 

På skiva nummer tre känns det som att boyzen försökt få till en så helgjuten skiva som möjligt. Det är jämn fart över skivan vilken saktar ner först på slutet. Sleazen har avtagit lite och det låter mer hårmetal än någonsin med mycket körsång och skriksång i verserna. 

Personligen blir dosen något för hög för min smak. Det är som kaffe med lite för mycket socker i. Det smakar inte illa men inget som ger mersmak heller.

Några ljuspunkter blinkar till i alla fall. Titelspåret ”Riot avenue” går jag igång på. Den lite ödesmättade tonen tilltalar mig. En annan fin sak är första singeln ”In the night” som har en riktigt snygg refräng och lagom stöld av AC/DCs  ”Whole lotta Rosie”. ”Be Gone” är en bagatell men jag gillar det nedtonade partiet. Avslutande mastodontballaden ”Only the dead know” väcker inget engagemang och är långt ifrån lika stark som ”Children of the cross” från förra plattan.

Crazy Lixx kan således lägga till ett par nya nummer till sin liverepertoar, men deras Sergeant Pepper-skiva får vi vänta ett tag till på. Godkänd men inte klart godkänd blir betyget denna gång.

www.crazylixx.com

www.myspace.com/crazylixxmusic

 

5,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna